Свет

Каква срамота! БАЈДЕН ПРЕТИ ПУТИНУ! Амерички лидер тек стигао у Европу и већ се избламирао, шта ће бити када стане очи у очи с руским лидером!

Председник САД, који је дошао у Британију на самит Г7, у свом првом говору показао озбиљне знаке деменције, али га то није спречило да запрети руском колеги. Многи се питају хоће ли бити присебан на састанку с Путином у среду

Амерички председник Џо Бајден (78) допутовао је прексиноћ у Британију, у прву посету иностранству откако је дошао на функцију, и у свом говору одмах запретио руском колеги Владимиру Путину (68). Бајден је, међутим, у том свом говору поново показао озбиљне знаке деменције, те су се многи запитали шта ће се десити кад се буде састао са руским председником следеће среде у Швајцарској

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џил га опоменула

Бајден је са супругом Џил (70) у среду увече слетео у ваздухопловну војну базу Милденхол у Сафолку, у којој су смештене и америчке трупе. Војсци САД прво се обратила Џил, која је током говора морала да опомене мужа како би се концентрисао на оно што она прича. Наиме, док је она говорила, Бајден је иза ње на бини поздрављао војнике, који су му отпоздрављали. Толико га је понела атмосфера да је у тренутку заборавио где је и шта се око њега дешава, па је Џил, иначе бивша професорка, морала да реагује. Пуцнула је прстима и рекла: „Џо, обрати пажњу“. Тек после тога Бајден је постао свестан тога да му жена држи говор.

Након ње он је стао за говорницу и сам признао да је често забораван.

– Стално заборављам да сам врховни командант војске САД – рекао је Бајден, показујући руком војницима да седну.

То би сви схватили као шалу, да већ у следећој реченици није направио гаф. Он је ваздухопловне снаге Велике Британије, којима је скраћеница РАФ, назвао РФА.

Поврх свега, Бајден, који је у Британију дошао на самит седам економски најразвијенијих земаља света (Г7), почео је да прича о Путину.

– Састаћу се са Путином и рећи ћу му оно што желим да му кажем (?!) – изјавио је Бајден.

Он је додао да САД не желе конфликт са Русијом, али да ће одговорити на све руске провокације.

– Желимо стабилан и предвидив однос са Русијом. Међутим, бићу јасан: Америка ће жестоко одговорити ако руска влада буде укључена у штетне активности. Током боравка у Европи желим да свима буде јасно да су се САД вратиле и да демократије широм света стоје заједно како би се супротставиле најтежим изазовима и питањима значајним за нашу будућност – истакао је Бајден.

Међутим, због његовог понашања и гафова током говора многи су оценили да је Бајден сенилан и страхују шта би могао да уради на састанку са Путином у среду.

Турнеја од осам дана

Чак је и један високи званичник британске владајуће Конзервативне партије који је желео да остане анониман рекао за

Политико“ да је Бајден „толико сенилан да вероватно неће запамтити ништа шта му се каже“.

– Уколико неки његов сарадник не буде слушао, нисам сигуран да ће упамтити шта му се каже – рекао је тај конзервативац.

Иначе, Бајден планира да осам дана остане у Европи. Прво има састанак лидера Г7 који би требало да буде одржан од петка до недеље у Корнволу. Након тога путује у Брисел, где ће се у понедељак и уторак срести са савезницима из НАТО. Посебан састанак планиран је са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, чијој су земљи САД увеле санкције због куповине руског противракетног система С-400. После свих тих састанака, Бајден путује у Женеву, где ће се први пут као председник Америке састати са Путином, и то у тренутку кад су односи две земље на најнижем могућем нивоу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ