Србија

Ово су сви чекали! КЉУЧНА ИЗЈАВА ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ: Познато је каква ће бити судбина пројекта ЈАДАР!

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да ће о пројекту „Јадар“ грађанке и грађани дати последњу реч на референдуму и то након што у потпуности буду упознати са свим чињеницама и резултатима студија.

Она је рекла да је намера појединаца, који се користе лажима у вези са овим пројектом, да унесу пометњу и шире панику у јавности и тиме себи омогуће улазак на политичку сцену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свакако ће на референдуму грађани дати последњу реч, али они морају да знају све податке. Последњих месеци слушамо полуистине и лажи које долазе са многих страна. Држава је одговорна, бићемо потпуно јасни и показаћемо све чињенице. Још не знамо какав ће бити утицај на животну средину, јер студија није завршена“, рекла је Михајловићева за ТВ Курир.

А приче о томе да ће Мачва бити потопљена, да ће Сава носити отпад до Београда нису само политичке, то је и ширење панике. Разумем истинске борце за природу, као и људе који ову тему намећу како би добили на политичком значају, али није добро да се политичари служе неистинама, обмањују јавност и шире панику, каже она.

Михајловићева је истакла, наводи се у саопштењу, да је јадарит развојна шанса, јер отвара могућност да имамо читав ланац производње литијума, литијумских батерија и фабрике електричних возила.

„То је шанса да имамо у тој области просечне плате између 5.000 и 12.000 евра. Све ће бити јавно објављено, а према ономе што до сада знамо је да ће, ако се зато будемо одлучили, то бити рудник са подземном експлоатацијом, користиће се нове технологије и већи део ће бити дигитализован. Ипак, да ли ће пројекат Јадар заживети зависиће од воље грађанки и грађана, али је сигурно да ће све регулативе, не само домаће, већ и европске у погледу заштите животне средине морати да се поштују“, казала је Михајловићева.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ