Србија

ВУЧИЋ: Могу да ме смене ако ће народ да гласа за елиту која мисли да шверцујем оружје с Пушкином!

Мислио сам да опозиција размишља о КиМ и добробити грађана, а они брину да ли ће да ме смене или не, приметио је данас председник Србије Александар Вучић реагујући на најновију изјаву Вука Јеремића

Председник Народне странке рекао је, наиме, синоћ у Новом Саду, да се Вучићу не сме дозволити да постигне договор са Приштином о разграничењу, јер ће он то политички „капитализовати“, односно успоставити однос са значајним делом међународне заједнице, који ће потпуно онемогућити смену актуелне власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Рачунао сам да имају неке идеале, да брину о народу, да брину због КиМ, а они о томе да ли ће моћи да ме смене или не – рекао је Вучић новинарима, упитан како види Јеремићеву изјаву.

Упитао је, уз то, да ли је Јеремић рекао за шта је примио 200.000 евра од катарске амбасаде из Берлина, или 5 милиона евра „од онога лопова кога гони пола света“. . .

Вучић је рекао да, „ето, решења за КиМ нема, па опет не могу да га смене, али и поручио да га не могу сменити из Лондона или Њујорка, већ само они из Куршумлије, Ниша, Прокупља…којима су ти што би да га смене затворили све фабрике.

У том смислу подсетио је и на „Шолакове и Ðиласове медије“ који траже фабрику у Куршумлији и казао да је тамо била једна коју су отворили ти који је траже, али је и затворили одмах после избора.

Додао је и да ће им показати све фабрике које су затворили, али и да би им требало пет година, а да ништа друго не раде, да обиђу све фабрике које је он отворио.

– Тако, да, ако ће људи да гласају за затварање фабрика и уништавање Србије, да ме та интелектуална елита оптужује за то да сам са Пушкином трговао оружјем и мафијашке послове склапао, онда постоји и та могућност – рекао је председник Србије.

А кад је реч о најавама из опозиције о могућем бојкоту наредних избора, Вучић је рекао да „свако има право да ради шта хоће, у складу са својим правима и обавезама.

– Ко хоће да бојкутује, нека бојкотује, али нико нема право ништа да разбија и руши, као и права других људи да угрожава – нагласио је он.

Подсетио је да је гледао већ једном бесмислене шетње са циљем да Саша Јанковић буде премијер.

– Мислим да сам изабрао много бољег премијера и веома сам срећан због тога. Замислите да сам неке горе од Јанковића изабрао. Замислите стручњака за напредак Бошка Обрадовића. О томе и таквим стварима да преговарам нећу. Нећу ни да преговарам о томе да се прогласе Шолакови и Ðиласови медији нормалним, који лажу сваки дан – рекао је он.

Вучић је указао да држе медије под контролом, да се на кабловској под редним бројем један налази телевизија која је под апсолутном њиховом контролом, и да им ни то не помаже, јер их народ неће.

– Зна народ ко је уништавао земљу и ко је радио за народ. Хоћете да бојкотујете, нека – додао је он.

Вучић је истакао да неће примати опозицију и да није заинтересован да их види.

– Ана мора једном у месец дана да их гледа у Скупштини. То је обавеза у складу са пословником. И ја сам то радио када сам морао. Овако, да слушам њихове паметне закључке, нисам луд. Они би уништили земљу док кажете кекс – рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ