Русија Свет

Ударно! Потпуни преокрет! ПУТИН РЕШИО ПРОБЛЕМ СА БАЈДЕНОМ? Бела кућа све стопирала!

Бела кућа је наводно замрзнула војни пакет у вредности од 100 милијарди долара за Украјину. Првобитно је пакет планиран као одговор на оно што су САД сматрале агресивним руским нагомилавањем трупа дуж украјинске границе.

Бела кућа је привремено зауставила пакет војне помоћи Украјини који би вредео до 100 милијарди долара и укључивао би смртоносно оружје, известио је „Politico“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Владимир Путин и Џо Бајден су се 16. јуна састали у Женеви и то је био њихов први сусрет од како је Бајден постао амерички председник. Односи између две земље су посебно захладнели када је Бајден у једном интервјуу Путина назвао „убицом“.

Тада су амерички и руски амбасадор напустили Москву, односно Вашингтон и дошло је до наглог захлађења односа.

Претходно су САД обећале Украјини испоруку наоружања у износу од 150 милијарди долара, али су после састанка у Женеви неке ствари промењене и вероватно је направљен договор да Бела кућа одустане или бар стопира на неко време слање оружја Кијеву који гомила трупе ка Донбасу и Криму надајући се скорашњем чланству у НАТО-у и потенцијалном новом фазом рата против руског елемента у Донбасу и на Криму.

 

Извор: Sputnik International

 

 

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ