Русија

АПОКАЛИПСА У МОСКВИ: Гром ударио у трафостаницу, кран пао на далековод, оркан рушио кровове (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Талас јаки врућина у Москви изненада је прекинут јутрос стравичним невременом, који је изазвао праву катализму у граду. За викенд температура се у хладовини подигла на 36 степени целзијусових, а онда….

У улици Правда пао је кров на улицу што је забележила и камера,

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најпре се небо зацрнило, а онда уследио оркански ветар, за нијансу блажи од оног хаоса у јужној Моравској када су буквално нека села сравњена са земљом.

Снимци који су осванули на друштвеним мрежама показују апокалипсу која је задесила Москву. Тако су изненада осванули снимци тренутка када је гром ударио у трафостаницу у месту Шелково источно од Москве и изазвао експлозију и хаварију.

Остали снимци забележили су и тренутак када је јак ветар срушио грађевински кран који је пао на далековод. Ништа боље нису прошле ни зграде од којих су неке остале без крова који је пао на улицу.

Авенија Вернадски је као јављају руски медији била потуно под водом, због чега је саобраћај стао.

Критично је било и на метро станици Лансенево, на југу Москве где је велика количина воде јурнула попут бујице низ степенице у метро станицу.

Ништа боље нису прошли ни тржни центри, којима је невреме однело кровове или је кров попустио услед велике количине воде.

Међутим, кад је невреме прошло неки од Московљана дочекали су и својих пет минута, да се окупају. Додуше поштено није могао да плива, али је бар на себе привукао пажњу да искорисрти благодет времена за провод, док су други мучили муку да санирају штету.

Извор: Курир.рс/А.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ