Регион

На ивици хаоса! ПАДА ВЛАДА?! Медојевић поставио ултиматум: Не одустајемо од захтева!

Представници парламентарних странака које чине владајућу већину у Црној Гори, данас ће у парламенту одржати други круг разговора о кризи власти.

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић изјавио је да та странка не одустаје од почетних захтева да се направи или нова или влада изборног поверења, у оба случаја без премијера Здравка Кривокапића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медојевић је за Побједу рекао да ће ДФ присуствовати данашњем састанку, али да неће одустати од захтева.

– Што се нас тиче, једини смо изашли са јасним ставовима – да не подржавамо Владу Здравка Кривокапића, да он има подршку само 14 посланика. Мислимо да је најбоље решење нова влада у оквиру исте већине или, уколико то није могуће, да се направи влада изборног поверења и да се очисте бирачки спискови, промени менаџмент у Јавном сервису и именује нестраначки, професионални главни тужилац који би процесуирао евентуалне изборне неправилности и да се иде на изборе – рекао је Медојевић.

На питање како види даљи развој ситуације, имајући у виду да су из Демократске Црне Горе и из УРА саопштили да је Кривокапић за њих премијер, Медојевић је одговорио да је УРА већ гласала за смену министра са ДПС-ом.

– Скоро да нема никакве разлике између политике и приоритета између ДПС-а, Кривокапића, Демократа и УРА – то после шест месеци постаје јасно. Тешко је очекивати неки договор од Демократа и УРА који би био прихватљив за ДФ – рекао је Медојевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ