Србија

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА! Грчка Србији забада нож у леђа? Одржан састанак који не доноси добре вести

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је приликом састанка са грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом, да Косово жели да надогради постојеће историјске везе између два народа, јер је то важно за дугорочну регионалну стабилност

„Грчка и Косово би требало да ојачају своје међусобне односе због своје дуге заједничке историје, заједничког циља мира и сигурности на Балкану и своје заједничке будућности“, рекао је Курти.
У саопштењу косовске владе се наводи да је Курти Мицотакису захвалио на подршци и коструктивном односу према Косову, што је Грчка посебно показала последњих месеци, а посебно што је „дала подршку за либерализацију визног режима за грађане Косова и што подржава приступ Косова међународним организацијама“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Косовски премијер је, како се наводи у саопштењу захтевао да се Грчка придружи земљама које су признале независност Косова.

„На овом састанку премијер Мицотакис потврдио је посвећеност Грчке промоцији и даљем јачању сарадње између две земље у оквиру промоције европске перспективе западног Балкана“, наводи се у саопштењу косовске владе, преноси Љајми.

Курти и Мицотакис разговарали су и о проширењу економске сарадње између Грчке и Косова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине/Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ