Идвајамо Свет

ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ЈОШ ОД ХЛАДНОГ РАТА: Руски ратни бродови примећени тамо где их нико није очекивао

МОСКВА – Два велика противподморничка брода руске Пацифичке флоте „Адмирал Трибуц” и „Адмирал Пантелејев”, као и танкер „Печенга”, упловили су у луку Читагонг у Бангладешу.

Оба брода су се усидрила у луци Читагонг, која се сматра главном морском луком те јужноазијске земље, а руски морнари стигли су у Бангладеш први пут после скоро пола века, преноси Тас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходна посета руских морнара Бангладешу догодила се пре 50 година како би се спровела јединствена операција чишћења и деминирања луке Читагонг.

„Тада је један одред руских бродова дошао у ову младу републику, која је стекла независност 1971. године, како би је спасио од хуманитарне катастрофе. Лучке воде су миниране након рата за независност, а поред тога, овде је потопљено на десетине бродова”, рекао је амбасадор Русије у Багладешу Александар Мантицки у интервјуу за Тас, наводи Танјуг.

Како је приметио почасни конзул Руске Федерације у Читагонгу, Ашик Имран, сада су руски морнари поново дошли у Читагонг, али овог пута искључиво у пријатељску посету.

„Ово је доказ да су односи између наше две државе и сада на веома високом нивоу”, рекао је Ашик Имран.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ