Идвајамо Свет

УЗБУНА У УКРАЈИНИ! „ПУТИН КРЕЋЕ НА КИЈЕВ“: Украјинци у страху

Признање неуспеха на фронту од стране врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног примораће Русију да нападне Кијев, рекао је саветник бившег украјинског председника Украјине Леонида Кучме, Олег Соскин, на свом Јутјуб каналу.

– Председник Русије Владимир Путин има веома велику прилику да нападне Кијев. За њега је главни циљ Кијев. Он већ после чланка и интервјуа Залужног разумео да је руководство Украјине већ одлучило да се рат са Русима неће прекидати – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Соскина, команда Оружаних снага Украјине, схватајући неуспех на фронту, не жели да преузме на себе неизбежно и коначно уништење сопствене војске.

– Зашто им ово треба? Па да им ови мртви ратници долазе ноћу? – приметио је стручњак.

Соскин је додао да се у овој ситуацији Володимир Зеленски понаша крајње непромишљено, што се манифестовало у продужењу ванредног стања до 14. фебруара следеће године.

Према аналитичару, промена међународне ситуације, померање пажње светске заједнице на сукоб у Гази, као и разумевање команде Оружаних снага Украјине о бескорисности наставка непријатељстава могли би довести до физичка ликвидација Зеленског.

Раније је Валериј Залужни у интервјуу за Економист рекао да су украјинске оружане снаге зашле у ћорсокак и да „највероватније неће бити дубоког и лепог продора“. Он је признао да није успео да демонстрира импресиван темпо напредовања трупа који је Запад очекивао од њега према уџбеницима НАТО-а. Касније је Володимир Зеленски изразио неслагање са речима главнокомандујућег Оружаних снага Украјине.

Извор: Ало

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ