Идвајамо Свет

УДАРНО! Нападнути Американци

Подручје нафтног поља Конико у провинцији Деир ез-Зор у источној Сирији, где се налази америчка војна база, нашло се под ракетном ватром.

„Неколико граната пало је у област поља Конико на североистоку провинције Деир ез-Зор, где су стациониране америчке трупе“, јавио је дописник сиријске радио-станице Шам ФМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да су након инцидента то подручје надлетали амерички авиони, преносе РИА новости. Раније данас ирачка шиитска група Исламски отпор у Ираку саопштила је да је напала две америчке базе у у провинцији Деир ез-Зор.

Претходно су ове базе већ биле мета напада за које су одговорност преузеле ирачке групе. Званичник америчке војске саопштио је у понедељак да су америчке и међународне снаге које се налазе на североистоку Сирије биле нападнуте најмање четири пута за мање од 24 сата.

У нападима није било жртава, али је инфраструктура претрпела мању штету. Америчка војска контролише подручја у источној и североисточној Сирији у провинцијама Деир ез-Зор, ал-Хасака и Рака, где се налазе највећа сиријска нафтна и гасна поља.

Званични Дамаск је у више наврата назвао присуство америчких трупа на својој територији „окупацијом и државном пиратеријом чији је циљ очигледно крађа нафте“.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ