Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Путин се огласио и запрепастио Запад! Ништа више неће бити исто!

Руска Федерација и Народна Република Кина координирају напоре у решавању најважнијих међународних проблема, помажу у изградњи правичног и демократског светског поретка, поручује руски председник

Руско-кинески стратешки партнерски односи су на изразито високом нивоу, реализују се велики заједнички пројекти, рекао је руски председник Владимир Путин у свом поздраву учесницима Дијалога „Партија уједињене Русије – Комунистичка партија Кине“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руско-кинески односи свеобухватног и стратешког партнерства су на изразито високом нивоу. Остварују се велики заједнички пројекти у економској, саобраћајној, енергетској, хуманитарној и другим областима. На билатералној основи, као и у форматима ШОС, БРИКС и другим мултилатералним структурама, Москва и Пекинг координирају напоре у решавању најважнијих међународних проблема, доприносећи изградњи праведнијег и демократског светског поретка“, казао је Путин.

Руски председник је напоменуо да прогресивном развоју односа између Русије и Кине омогућава добро успостављена, конструктивна интеракција Јединствене Русије и Комунистичке партије Кине.

„Редовни контакти, који укључују и њихова централна тела и регионалне структуре, омогућавају корисну размену искустава у области партијске изградње, парламентарних и јавних активности и омогућавају темељну дискусију о широком спектру актуелних питања на билатералном и међународном плану дневног реда“, истакао је руски лидер.

Кинески председник Си Ђинпинг изјавио је да је Кина спремна да сарађује са Русијом „како би донела више стабилности и позитивне енергије у свет“.

„Следеће године се навршава 75 година од успостављања дипломатских односа између Кине и Русије. Кина је спремна да сарађује са Русијом како би искористила историјски тренд за чврсто развијање руско-кинеских односа на бази вечног добросуседства, свеобухватне стратешке интеракције и обострано корисне сарадње. Такође и да промовише развој и успон сваке стране и донесе више стабилности и позитивне енергије у свет“, навео је Си Ђинпинг у свом поздраву учесницима Дијалога између владајућих партија Кине и Русије.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ