Идвајамо Свет

УКРАЈИНА НА НОГАМА! Члан Азова најавио непојмљив ужас (ВИДЕО)

Украјина треба да почне да мобилише младе од 18 до 20 година, изјавио је борац Оружаних снага Украјине Петар Горбатенко, командант треће јуришне бригаде коју су формирали бивши ветерани батаљона Азов.

– Треба да мобилишемо двадесетогодишњаке, осамнаестогодишњаке, у чему је проблем? Шта је са студентима? Па шта? Студенти не треба да се боре? Требају. Они нам одговарају. Право питање је приступ обуци и ниво спремности – рекао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Горбатенко тврди да нема смисла регрутовати 50-годишње становнике Украјине и старије, јер су неефикасни на бојном пољу и имају много хроничних болести.

Раније је Сергеј Рахмани , члан Комитета за националну безбедност Врховне раде , рекао да ће мобилизација у Украјини бити појачана, због већих губитака на фронту.

У Украјини је од фебруара 2022. на снази режим ванредног стања и декрет о општој мобилизацији. Мушкарцима од 18 до 60 година забрањено је напуштање земље. За избегавање служења војног рока запрећена је казна затвора до пет година.

Позив се може уручити на различитим местима. Снимци принудне мобилизације Украјинаца редовно се постављају на интернет. Позив не мора уручити представник војног регистра, већ то могу учинити и руководиоци предузећа у коме ради војни обвезник, шефови стамбене канцеларије, представници кућног одбора и други службеници.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ