Идвајамо Свет

СТРАХОВИТ УДАР: Руси уништили украјинску команду, немају више чиме да се бране

Руске снаге уништиле су утврђени командни положај украјинске противваздухопловне одбране „Исток“ у Дњепру, граду у централној Украјини, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Министарство је напоменуло да су нанесени комбиновани удари оперативно-тактичке и војне авијације, беспилотних летјелица, ракетних снага и артиљерије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да су руски ПВО системи у протекла 24 сата оборили двије украјинске ракете С-200, гранату ХИМАРС МЛРС и осам беспилотних летјелица.

У саопштењу се додаје да су погођена и складишта горива у областима Миргорода, Полтавској области и граду Хмељницки, као и складиште муниције у Миколајевској области.

„Снаге руске групе ‘Југ’ су у доњецком правцу уз подршку артиљерије уништиле људство и технику украјинских снага у ДНР. Губици украјинских снага су до 300 војника, борбено возило пјешадије, два аутомобила, хаубица Д-20, хаубица Д-30 и самоходно артиљеријско оруђе ‘гвоздика’“, додали су у Министарству.

Напомиње се да су украјинске снаге у херсонском правцу у протекла 24 часа изгубиле до 65 војника, два аутомобила, три артиљеријска оруђа „гвоздика“, као и станицу за радиоелектронско ратовање „буковел АД“.

„У запорошком правцу руске снаге одбиле су напад јуришне украјинске групе код Вербовог. У нападу је погинуло или рањено до 20 украјинских војника, а уништена су два аутомобила. У Харковској области уништено је складиште муниције украјинске војске, а општи губици у купјанском правцу износе до 95 војника. Такође су уништени оклопно возило, два аутомобила и хаубица Д-30“, наводи се.

Извор: atvbl.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ