Идвајамо Свет

МОСКВА ТРАЖИ ХИТНУ СЕДНИЦУ СБ УН: Да ли ће Руси бомбардовати Лондон, након напада на Русију

Русија је тражила седницу Савета безбедности УН због украјинског терористичког напада на Белгород, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

– Иза терористичког напада на Белгород стоји Велика Британија која у сарадњи са САД подстиче кијевски режим на терористичке акције, схватајући да је контраофанзива Кијева пропала. Лондон је, како су недавно рекли украјински званичници, забранио кијевском режиму да преговара са руском страном инсистирајући на победи на фронту – рекла је Захарова за Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Имајући у виду да нема ни минималне шансе да се јадан положај Украјинаца на фронту побољша Англосаксонци су прешли на тактику терористичких напада против цивила, додала је Захарова.

Како је додала, одговорност за напад сносе земље које испоручују оружје Кијеву а Кијев касетном муницијом гађа цивиле.

Мисија Русије при Уједињеним нацијама саопштила је да је тражено да седница буде у 21 сат по средњеевропском времену. Такође, је захтевано да на седници учествује амбасадор Чешке у УН да би дао објашњење у вези са испорукама оружја Кијеву.

Претходно је руско Министарство одбране саопштило да су украјинске снаге гађале Белгород ракетама „ољха“ и из вишецевног бацача ракета „вемпир“ чешке производње.

У нападу је 14 особа погинуло, а 108 рањено.

Подсетимо, из Москве је више пута поручено да се неће либити да употребе ракетни арсенал и гађају престонице земаља које директно учествују у нападима на руску територију! Војни стручњаци из Москве истичу да Лондон стоји иза готово свих „гадости“ које погађају Русију и да директно помаже Кијеву у извођењу терористичких напада на вцивилне циљеве у Русији.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ