Идвајамо Свет

РУСИ ТВРДЕ: Напад на Русију је наредио лично он

Шеф Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов добио је наређење за масовни удар на Белгород лично од Владимира Зеленског, преноси ТВ канал РТ , позивајући се на извор у снагама безбедности.

„Зеленски је лично дао наређење шефу Главне обавештајне управе Украјине Буданову о масовном удару Оружаних снага Украјине на Белгород 30. децембра. То је известио извор РТ-а у снагама безбедности“, наводи се у поруци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извршилац терористичког напада било је особље Народног батаљона „Кракен“, прецизира издање.

Дан раније украјинске трупе су напале центар Белгорода . Како је саопштило Министарство одбране, Оружане снаге Украјине су користиле ракете Вилха са касетним делом и чешки МЛРС Вампир.

Системи противваздушне одбране пресрели су већину граната, али је неколико јединица муниције и касетних јединица погодило град. Напомиње се да би, уколико би ове ракете директно погодиле, последице биле много теже.

Како је нагласило Министарство одбране, непријатељска војска је гранатирала у покушају да скрене пажњу са пораза на фронту и испровоцира руске трупе на сличне акције.

Према последњим подацима, 24 особе су постале жртве терористичког напада, међу којима троје деце, а више од стотину људи је повређено. Истражни комитет је покренуо кривични поступак по члану „Убиство у покушају“, „Убиство“, „Намерно уништавање или оштећење имовине“.

Руска војска је данас извела узвратне ударе, погађајући центре за доношење одлука и војне објекте у Харкову које користи кијевски режим.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ