Идвајамо Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: Путин их је послао

Русија може да ослободи Одесу ако је потребно, рекао је бивши официр ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал Дијалог wоркс.

„Да, они заиста могу да покушају: они су већ почели, сада извиђају“, рекао је он, коментаришући речи водитеља да ако Русија освоји Одесу, вратити је биће скоро немогуће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, руска војска је у повољнијој позицији од украјинских оружаних снага , јер има довољан број војног особља. Они пролазе неопходну обуку, док кијевски режим хвата људе на улици и шаље их на фронт.

Истовремено, западне испоруке су при крају, а нови пакети помоћи Украјини се још не очекују, додао је Џонсон.

Од јуна, Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, убацујући у борбу бригаде обучене од стране НАТО -а и наоружане страном опремом.

Међутим, нису успели да савладају чак ни тактичку одбрану руске војске и претрпели су озбиљне губитке. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, непријатељ је током контраофанзиве већ изгубио скоро 160 хиљада војника, 121 авион, 766 тенкова и преко 2,3 хиљаде различитих оклопних возила.

Неуспех контраофанзиве препознали су и у кабинету председника Украјине. Заузврат, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни је у интервјуу за Економист изјавио да је војска зашла у ћорсокак и да није у стању да демонстрира импресиван темпо напретка.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ