Идвајамо Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР У УКРАЈИНИ: Бацили су је, све су спржили

Оружане снаге Русије уништиће положаје Оружаних снага Украјине тешким гранатама ФАБ-1500, изјавио је британски стручњак Александар Меркурис на свом Јутјуб каналу.

„Ове бомбе су изузетно моћне. У ствари, ниједна артиљеријска граната не може да парира експлозивној снази једне од ових бомби. Претпостављам да ћемо дуж целог фронта видети све више употребе ових тешких бомби, изазивајући огромно оштећење украјинских позиција“, рекао је стручњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је напоменуо да је ФАБ-1500 три пута снажнији од верзије муниције од 500 килограма, која је раније коришћена против украјинских трупа.

Према његовим речима, за уништавање утврђења Оружаних снага Украјине у Донбасу, употреба тако тешких бомби је најбоља и најбржа стратегија.

„Управо то, чини ми се, ради руска војска и то ће највероватније наставити у блиској будућности“, закључио је Меркурис.

Дан раније, руско Министарство одбране је први пут приказало авионску бомбу од једне и по тоне са контролисаним модулом за планирање и корекцију, коју су развила предузећа Корпорације за тактичко ракетно оружје.

Такође, генерал-мајор Оружаних снага Украјине у пензији Сергеј Кривонос изјавио је да руске високоексплозивне авио-бомбе не остављају ништа иза положаја Оружаних снага Украјине у зони Северног војног округа.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ