Идвајамо Свет

СТРАШАН УДАРАЦ ЗА САД: Оборен амерички авион (ВИДЕО)

Америчка беспилотна летелица МQ-9 РЕАПЕР оборена је у четвртак увече у предграђу Багдада. Снимци срушеног дрона освануле су на друштвеним мрежама.

Званично нико није преузео одгворност, али се већ обарање МQ-9 Реапер приписује проиранским милицијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође наводи се да је у питању, сад већ чувени пројектил 365.

РQ-9 „РЕАПЕР”

Ова беспилотна летелица настала је као производ компаније „Генерал Атомицс Аеронаутицал Сyстемс као савремена борбена беспилотна летелица која је настала из извиђачке беспилотне летелице МQ-1 „Предатор.

Конструисана је као борбена летелица за дејства по покретним и непокретним циљевима са великих висина и у сложеним метео ситуацијама.

Иако је примарна намена борбено деловање ова беспилотна летелица може да се користи и у секнударним мисијама, пре свега извиђачким задацима прикупљању обавештајних података и надзору територије.

Од опреме ова бесиплотна летелица поседује: вишенаменски нишански систем МТС-Б (Мулти Спецтрал Таргетинг Сyстем-Б), у коме је интегрисан инфрацрвени ИЦ сензор, дневна монохроматска колор ТВ камера, као и телевизијска камера са појачивачем сигнала, обележивачем циљева и ласерским даљиномером.

Ова беспилотна летелица поседује радар АН/АПY-8 Лyнx ИИ радар са два основна мода рада – САР (Сyнтхетиц Апертуре Радар) и ГМТИ/ ДМТИ (Гроунд/Дисмоунт Мовинг Таргет Индицатор).

Ову беспилотну летелицу покреће турбопропелерски мотор ТРЕ331-10. Борбени радијус ове беспилотне летелице је 2.200 км, а максимална висина лета 15.200 м. Летелицом се управља из командног центра и врше је два члана посаде, пилот и оператер сензора и склопова.

ПВО РАКЕТА “358”

Амерички званичници су означили ову ракету као “358”. Наводно је реч о ракети земља-ваздух, опремљеној електро-оптички сензор и оптички близински осигурач, омогућавајући му да експлодира када је у близини авиона.

Пројектил земља -ваздух је дуг 2,7 метара и за користи керозин или дизел гориво са појачивачем на чврсто гориво.

Извор: Медији

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ