Идвајамо Свет

НАПАДНУТЕ АМЕРИЧКЕ СНАГЕ: Погинуо и рањен велики број АМЕРИЧКИХ војника!

Застрашујућ удар на америчке снаге

Три војника америчке војске су погинула, а најмање двадесетак је повређено у нападу дроном током ноћи на малу америчку испоставу у Јордану, рекли су амерички званичници за ЦНН, што је први пут да су америчке трупе на Блиском истоку убијене од почетка рата у Гази, јавља ЦНН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Убиство тројице Американаца у Кули 22 у Јордану у близини границе са Сиријом представља значајну ескалацију ионако несигурне ситуације на Блиском истоку.

Централна команда САД потврдила је у саопштењу у недељу да су три припадника војске погинула, а 25 повређено у једносмерном нападу дроном који је „ударио на базу на североистоку Јордана“.

Од петка је било више од 158 напада на америчке и коалиционе снаге у Ираку и Сирији, иако су званичници описали сталну салву дронова, ракета и пројектила као неуспешне јер често нису изазвали озбиљне повреде или штету на инфраструктури.

Нејасно је зашто противваздушна одбрана није успела да пресретне дрон, што је изгледа био први познати напад на Кулу 22 откако су напади на америчке и коалиционе снаге почели 17. октобра. Америчке снаге у испостави су део мисије саветовања и помоћи са Јорданом.

Амерички званичници су више пута изјавили да не желе да све веће тензије широм Блиског истока прерасту у регионални рат. Упитана прошле недеље да ли је Пентагон проценио да засуптници Ирана појачавају нападе на америчке снаге, заменица секретара за штампу Пентагона Сабрина Синг је рекла: „Не нужно, не“.

У претходно снимљеном интервјуу за АБЦ Неwс који је емитован у недељу ујутру, председавајући Здруженог генералштабова генерал ЦК Браун рекао је да је део посла САД да се „увере да ствари које се дешавају на Блиском истоку не доведу до проширења сукоба.“

– Циљ је да их одвратимо и не желимо да идемо путем веће ескалације која води ка много ширем сукобу у региону – рекао је он.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ