Идвајамо Свет

СВЕОПШТИ РАТ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ: Бајден за СМРТ америчких војника у Јордану оптужио Иран

На помолу највећа ескалација до сада?

Бајден је саопштио да су у нападу милитаната које подржава Иран убијена три америчка војника у Јордану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Три припадника америчке војске су убијена, а на десетине рањено током напада беспилотне летелице на америчке снаге стациониране у североисточном Јордану у близини сиријске границе, рекао је у недељу председник Џо Бајден, окривљујући групе које подржава Иран за напад.

– Док још увек прикупљамо податке о овом нападу, знамо да су га извеле радикалне милитантне групе које подржава Иран и које делују у Сирији и Ираку – навео је Бајден у саопштењу.

Ова смрт је прва смрт америчких трупа у региону од почетка рата у Гази. Бајден је рекао да се напад догодио у суботу увече.

– Наставићемо њихову посвећеност у борби против тероризма. И не сумњајте, ми ћемо све одговорне сматрати одговорним у тренутку и на начин по нашем избору – рекао је Бајден у својој изјави коју је објавила Бела кућа. Америчка војска је саопштила да је 25 војника повређено.

– 28. јануара три америчка војника су погинула, а 25 повређено у једносмерном нападу (дроном) који је ударио у базу на североистоку Јордана, у близини границе са Сиријом – наводи се у саопштењу Централне команде САД (ЦЕНТЦОМ).

Извор: Srbija Danas/Al-Arabiya

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ