Идвајамо Свет

УДАРНО! НАПАДНУТА РУСИЈА

Украјина је извела масован напад дроновима на Русију у ноћи између петка и суботе, при чему је погодила металуршки комбинат у Липецку.

Велика експлозија одјекнула је нешто после поноћи, након чега је пламен захватио металуршко постројење. Мештани Липецка су приметили четири дрона на небу, док су снимци показивали стубове дима који се издижу изнад комбината.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гувернер Липецке области, Игор Артамонов, изјавио је да је пожар захватио једну радионицу и да нема опасности од испуштања опасних материја. Према његовим речима, пожар је угашен, а нема повређених. Такође се истражује да ли је пожар изазван падом дрона.

Напад је био усмерен ка Новолипецком металуршком комбинату (НЛМК), једној од четири највеће челичане у Русији, која се налази око 350 километара североисточно од украјинске границе. Према очевицима, беспилотна летелица је погодила радионицу за синтеровање, што би могло да доведе до компликација у раду фабрике најмање месец дана.

Министарство одбране Русије саопштило је да је противваздушна одбрана деловала и изнад Курске и Тулске области. Током ноћи, оборена су три украјинска дрона изнад Тулске области, при чему није било разарања ни жртава. Јединице противваздушне одбране руског Министарства одбране настављају борбено дежурство.

Русија је у петак, подсетимо, остала и без још једног извиђачког авиона А-50, а још нису јасне околности које су довеле до пада летелице.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ