Идвајамо Свет

ЗАПАД И КИЈЕВ ЗАНЕМЕЛИ: Медведев показао нову карту Источне Европе (ВИДЕО)

ДМИТРИЈ Медведев, заменик председника Савета безбедности Русије, рекао је да је Украјина део Русије и одбацио је мировне преговоре са актуелним украјинским руководством.

У ратоборном говору на југу Русије, Медведев је рекао да ће Русија наставити са „специјалном војном операцијом“ док друга страна не капитулира, додајући да ће се „историјски делови Русије вратити кући“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медведев је одржао говор испред мапе Украјине која приказује земљу као окрњену територију стиснуту у Пољску, са Русијом која има пуну контролу над источном, јужном и обалом Црног мора.

– Један од бивших украјинских лидера је у неком тренутку рекао да Украјина није Русија. Тај концепт мора заувек нестати. Украјина је дефинитивно Русија – рекао је Медведев.

Он је одбацио могућност мировних преговора са садашњим украјинским руководством на челу са председником Владимиром Зеленским и рекао да ће свака будућа украјинска влада, ако жели да преговара, морати да призна нову реалност на терену.

– Територије на обе обале Дњепра део су стратешких и историјских граница Русије, нагласио је Медведев. Зато су сви покушаји да се они насилно промене, да се живе одсеку, осуђени на пропаст – додао је он.

Коментаришући односе Истока и Запада, Медведев, који оптужује америчке специјалне снаге и војне саветнике да воде рат против Русије, рекао је да су односи између Москве и Вашингтона били гори него током Кубанске ракетне кризе 1962. године.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ