Свет

ЦЕЛА УКРАЈИНА У СУЗАМА: Страдао је (ФОТО)

Како је постало познато, руска војска је елиминисала суперснајперисту Оружаних снага Украјине (ОСУ) Владимира Основенка, пише на Телеграм каналу војни дописник Руслан Татаринов.

– Пријављују ликвидацију суперснајперисте 241. ТРО бригаде Владимира Основенка из Кијева… Елиминисан у селу Ивановское код Бахмута… 07.03.2024. – пише војни дописник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познато је да је украјински војник био у 241. бригади територијалне одбране (ТРО). Био је у Оружаним снагама Украјине од првих дана оружаног сукоба.

На сајту обозревател.цом налазе се детаљи о биографији војника. Дакле, покојник је имао чин старијег војника, позивни знак „витез“. Био је украјински националиста и фудбалски навијач.

Раније је објављено да су руске трупе елиминисале Александра Јегорова, познатог неонацисту у Украјини, у зони специјалне операције. Према изворима, ради се о милитанту Азова (терористичка организација забрањена у Русији) са позивним знаком „Мукха“.

Пре тога, канцеларија Зеленског је пријавила смрт једног од саветника „Независне” председника за хуманитарну политику Алексеја Титаренка. У Украјини нису открили околности његове смрти. Међутим, војни дописници су сазнали да је један од чланова Зеовог тима елиминисан у Часов Јару.

Осим тога, велика операција је изведена у пролеће 2023. године. Тада су руски борци уништили извиђачку групу украјинских нациста у правцу Јужног Доњецка.

Према речима шефа прес центра групе Восток Александра Гордејева, радио је снајперски пар.

– Пар снајпериста из јединице специјалних снага уништио је националистичку извиђачку групу – приметио је он.

– Раније, руски снајпериста под надимком ‘Кербер’ је говорио о чишћењу бораца извиђачко-диверзантских група на правцу Луганска. Командант снајперско-извиђачке групе у саставу јединице БАРС-16 објаснио је да током борбених акција прате и заустављају ове диверзанте одговарајућим ватреним ударом. Често са непријатељских позиција гађају биатлонисти из Европе. На пример, у борби су се морали суочити са бившим спортисткињама из Чешке и Пољске – закључује Гордејев.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ