Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ: Најмоћнија ракета свих времена је лансирана (ВИДЕО)

Компаније Спејс икс (Спаце X) лансирала је свемирску ракету „Старшип“, најмоћнију ракету на свету са космодрома у Тексасу.

Лансирање ракете „Старшип“ из тећег пута показало се као успешно, што би се у нашем народу рекло – трећа срећа!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најмоћнија и до данас једна од највећих лансираних ракета икада, мисија Старшипа постигла је свој први циљ меког спуштања своје ракете „бустер 10 супер хеви“ за вишекратну употребу у Мексичком заливу.

„Старсхип“ представља напредак у технологији свемирског транспорта, а замишљен је као свемирска за вишекратну употребу која може да испоручи људе и терет на Марс.

Висока је преко 122 метара, а састоји од два дела. Први је горњи степен од нерђајућег челика за вишекратну употребу који је такође познат као „Старсхип“, а други је Супер Хеави појачивач прве фазе.

Старсхип је тренутно највећа и најмоћнија ракета икада направљена. Његов крајњи циљ је да помогне астронаутима да путују на Месец, а на крају и на Марс, док се упуштају у дуготрајније свемирске мисије, пише Спаце.цом.

На свом „X“ налогу огласио се и Илон Маск.

Ово су прве фотографије и снимци из свемира:

„Ово је фантастичан дан! Бустер је завршио свој успон, врата за терет су успешно отворена и затворена, завршене су још неке демонстрације“, рекли су у команди СпејсЕкса.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ