Идвајамо Свет

НАЈЖЕШЋИ УДАР РУСА ДО САДА: Гори Украјина

Руске трупе су извршиле масован напад на позадинске регионе Украјине, беспилотне летелице камиказе типа Геран напале су јужне и централне регионе. Украјинска противваздушна одбрана деловала је и у областима Суми и Харкова, али су тамо напади изведени пројектилима.

Према украјинским ресурсима, један од најмасовнијих ваздушних напада дроновима изведен је у ноћи са суботе на недељу. Негде у другом сату ноћи објављено је упозорење о ваздушном удару скоро на целој територији Украјине, а рад ПВО забележен је у Одеској, Запорошкој, Дњепропетровској, Сумској и Харковској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поуздано је познато да су Герани погодили Прилуки у Черниговској области, Дњепропетровској области и југоисточној периферији самог Дњепропетровска, а дронови су деловали и у области Покровск.

Одеса је ове ноћи посебно страдала; према писању украјинских извора, град је нападнут у два таласа, а противваздушна одбрана није била у стању да се избори, иако су испаљене чак и неопходне ракете. Познато је за експлозије у разним областима Одесе и региона, „Герани“ су напали Аркадију, Коблево, Молдаванка, Нерубајское, Таирову и друге области, Палиевка и Усатово су нападнути у региону.

Иако нема детаља о погођеним објектима, власти у Одеси једноставно признају нападе, али не кажу шта је погођено.

„Према нашим подацима, већ је било десетак долазака у предграђе Одесе, па чак и на периферију града. Није било ништа што су масовно почели да ударају на Одесу. Поготово након прикупљања комплетног врха МУП и Војске (украјински) у граду у који је стигао“, саопштова ТГ-канал „Легитимный“.

Извор: tvfront

The post НАЈЖЕШЋИ УДАР РУСА ДО САДА: Гори Украјина first appeared on СРБИЈА ЈАВЉА.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ