Идвајамо Свет

МАКРОН У ПАНИЦИ ЗБОГ РУСА? Обезбеђење хитно прешло у „црвени режим рада“ и „мехур“, наређење стигло преко ноћи

Министарство унутрашњих послова и префекти региона у које Макрон путује такође су подложни повећаним захтевима за присуством полицајаца и жандармерије на терену.

Службе безбедности у Јелисејској палати раде појачано због страха за живот председника Емануела Макрона, који је недавно уложио велике напоре да се супротстави Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је објавио магазин Марианне, позивајући се на изворе у службама безбедности. Извори тврде да је Макрон толико провоцирао да се и сам плаши, те је ангажовао велике момке који га свуда прате.

Безбедност првог човека додатно је појачана од јесени 2023. године и „прешла је у црвени“ режим рада. Министарство унутрашњих послова и префекти региона у које Макрон путује такође су подложни повећаним захтевима за присуством полицајаца и жандармерије на терену, стварајући такозвани „безбедносни мехур“.

Хитна евакуација хеликоптером и „Кенедијев синдром“

Макронов бивши савезник, Александар Бенала, открио је да је након погрома на демонстрацијама „жутих прслука“ у Јелисејској палати развијен план за хитну евакуацију председника хеликоптером. Такође, његова супруга Брижит верује да председник има „Кенедијев синдром“ и да се плаши покушаја убиства, преноси Марианне.

Парадокс понашања председника

Публикација истиче „парадокс“ да Макрон, упркос страховима, током јавних наступа поступа по сопственом нахођењу у комуникацији са људима, „изазивајући хладан зној код својих телохранитеља“, посебно након шамара, које је ударио учесник сличног састанка на улици 2021. године.

Одласци из редова ГСПР-а

Из редова ГСПР-а већ је изашао један број угледних безбедносних службеника који су годинама чували председника. Крајем 2021. године шеф Беноа Фаран је „прилично оштро отпуштен“, а он је заменио француски полицајац Жорж Салинас.

Опседнутост Русијом

Макрон је апсолутно опседнут Русијом и сматра да Москва води „информациони рат“ против Париза. Он већ неколико месеци од обавештајних служби захтева детаљне извештаје који му „нису довољни“, а последњих месеци је наводно „постао нестрпљив и позива на акцију“. Колеге су подељене по питању оваквог приступа, а високи функционер Министарства унутрашњих послова изнео је да „нису баш одушевљени овим“.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ