Идвајамо Свет

УДАРНО! РУСИ ОТКРИЛИ НЕШТО ЈЕЗИВО О НАПАДУ У МОСКВИ: Свет у шоку, да ли ова фотографија доказује све?!

Неколико недеља пре терористичког напада у Крокус сити холу у Москви, на страници украјинске амбасаде у Таџикистану отворено је објављен налог за ангажовање добровољаца, објавио је руски новинар Руслан Осташко.

Украјинска агенција тражила странце да се придруже „Међународној легији“ и обезбедила све контакте. Како наводи Осташко, потенцијални терориста је могао само да пише или позове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рад на регрутовању страних држављана водио је амбасадор Украјине Валериј Евдокимов, бивши председник спољне обавештајне службе под украјинским председником Володимиром Зеленским.

Осташко пише да је читава страница о њему на веб страници одељења обрисана.

Таџикистанци редовно постају мете за регрутацију украјинских обавештајних служби: један од њих је ухваћен док је фотографисао објекте у војној јединици у близини Москве.

– Сада када је наређење завршено, захтев за проналажење убица је обрисан, али интернет све памти – наводи Осташко.

Председник Таџикистана Емомали Рахмон разговарао је телефоном са Путином и осудио терористички напад на Крокус сити хол. Ово је саопштила прес служба таџикистанског председника. Рахмон је нагласио да терористи немају националност, домовину или веру.

Русија и Таџикистан су потврдили намеру да наставе „блиску сарадњу у борби против тероризма, екстремизма и манифестација верског радикализма, који представљају озбиљну претњу по безбедност“, истакли су представници Емомалија Рахмона.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ