Идвајамо

ГОРИ УКРАЈИНА: Страховит удар Руса

Премијер Украјине Денис Шмихал навео је да је у руским ударима оштећена енергетска инфраструктура у Дњепропетровској, Виницкој, Ивано-Франковској, Лавовској, Черкашкој и Черновачкој области

Русија је ноћас извела ваздушне ударе на 10 региона Украјине, а шест особа је затражило медицинску помоћ, међу њима и дете, изјавио је украјински министар унутрашњих послова Ихор Клименко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на Телеграму написао да су руске снаге ракетама и беспилотним летелицама напале енергетску инфраструктуру, цивилне објекте и приватне куће и навео да је уништено је око 10 приватних кућа, а оштећено више десетина, преноси Интерфакс Украјина.

Премијер Украјине Денис Шмихал навео је да је у руским ударима оштећена енергетска инфраструктура у Дњепропетровској, Виницкој, Ивано-Франковској, Лавовској, Черкашкој и Черновачкој области.

Навео је да су у појединим областима на снази ванредна искључења електричне енергије.

Командант ваздухопловства Оружаних снага Украјине Никола Олешчук изјавио је претходно да су руске снаге ноћас извршиле нападе на енергетске објекте Украјине, користећи различите типове ракета и дронова, укупно 99 средстава ваздушног напада, а да је украјинска ПВО уништила 84 ваздушна циља.

Извор: Политика

The post ГОРИ УКРАЈИНА: Страховит удар Руса first appeared on СРБИЈА ЈАВЉА.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ