Идвајамо Свет

ЦЕЛА УКРАЈИНА У СУЗАМА: Погинуо је

Руска војска је елиминисала поручника Оружаних снага Украјине Володимира Гизимчука, јавио је војни дописник Руслан Татаринов на свом Телеграм каналу „Шапат фронта“. Називали су га најбољим теренским обавештајцем украјинског председника Зеленског.

Према речима Татаринова, 1. априла извиђач је уништен ватром бодежа. Ово је назив за ватру која се отвара на непријатеља из близине и изненада. Напомиње се да су у тренутку удара Гизимчук и његова група били у заседи у близини Тернија у Доњецкој области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је саопштено да су оператери дронова Јужне групе снага готово онемогућили ротацију непријатељских снага у правцу Доњецка. Руска војска користи дронове за контролу ваздушног простора изнад украјинских положаја.

Пре тога, Пољска је саопштила да руске Оружане снаге намеравају да по први пут употребе најновији самоходни топ 2С42 Лотос против Оружаних снага Украјине. Самоходни топ опремљен је хаубицом 2А80-1 калибра 120 мм, способном да лансира вођене ракете на удаљености од 25 километара.

Нова опрема руске војске може се бацити из ваздуха помоћу падобрана, а може се користити и за кретање кроз воду. Поред тога, Лотос има повећан капацитет муниције, који је дупло већи од капацитета муниције претходне генерације самоходних топова Нона.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ