Идвајамо Свет

СТРАХОВИТИ УДАРИ: Брутална одмазда Руса за напад на рафинерије!

Оружане снаге Русије за последњих недељу дана извеле су 39 удара на украјинске енергетске и војне објекте у знак освете за покушаје кијевског режима да уништи руске нафтне, гасне и друге енергетске објекте.

– Од 31. марта до 5. априла, руске оружане снаге извеле су 39 масивних удара високо прецизним оружјем дугог домета копненог и ваздушног базирања, као и беспилотним летелицама на објекте украјинске енергетске индустрије, као и на предузећа војноиндустријског комплекса, системе противваздушне одбране, арсенале оружја, складишта горива, привремена места размештања украјинских јединица и страних плаћеника. То је урађено као одговор на покушаје кијевског режима да нанесе штету нафтној и гасној индустрији и осталилм енергетским објектима у Русији – наведено је у саопштењу руског министарства одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је додато, сви задаци су постигнути и сви циљани објекти су погођени.

Руске оружане снаге су у наведеном периоду одбиле 15 контранапада украјинске војске у области Доњецка и преузеле контролу над селом Водјане у Доњецкој Народној Републици (ДНР) у области Авдејевке.

– Украјина је изгубила више од 2.110 војника, шест тенкова, 11 борбених оклопних возила, 89 возила и 40 артиљеријских оруђа у области Доњецка. Непријатељ је, такође, изгубио више од 1.695 војника у области Авдејевке, више од 760 војника у правцу Јужног Доњецка, до 270 војника у Купјанској области и више од 240 војника у области Херсон – саопштило је руско министарство одбране.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ