Идвајамо Свет

КИЈЕВ НА НОГАМА! Руси погодили објекат са стотинама војника, жртве су можда огромне… (ФОТО)

Руске оружане снаге су удариле на локацију Оружаних снага Украјине на обали Очакова, рекао је за РИА Новости координатор Николајевског подземља Сергеј Лебедев, позивајући се на своје колеге.

– Према очаковском подземљу, пројектили су погодили санаторијум Очаков, а тамо је било најмање 300 Украјинаца – рекао је саговорник агенције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, Лебедев је појаснио да је тешко проценити резултате удара, пошто се војна болница налази поред санаторијума, а оба објекта се налазе на обали, где је већ две године забрањен улазак цивилима.

Пренео је и поруку агента из Очакова.

– Мало нас је потресло, а ми смо били на супротној обали. Они су писали да је дошло до снажног удара, а изгледа да је други дрон „Геран“ оборен изнад мора – рекао је становник Очакова.

Руска војска редовно изводи нападе на одбрамбену индустрију, војну команду, везе и енергетске објекте у Украјини од 10. октобра 2022. године. Како је истакао Владимир Путин, ово је одговор на терористички напад на Кримски мост и друге нападе на цивилну инфраструктуру у Русији. Од тада се свакодневно у украјинским регионима, понекад и широм земље, објављује узбуна за ваздушни напад.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ