Идвајамо Свет

ПАКЛЕНО ЈУТРО! Руси Кинџалима и дроновима разорили Кијев и друге градове (ВИДЕО)

Током јутра руске снаге извеле су масован напад Русије на Украјину, ракетама из стратешких бомбардера Ту-95МС и хиперсоничним ракетама „кинџал“. Пре тога, украјински градови су били на удару дронова, преноси Укринформ.

Украјинска војска је саопштила да је Русија лансирала дронове, крстареће ракете из бомбардера Ту-95 и хиперсоничне ракете Кинжал на разне области Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе руски и украјински медији, нападнута је инфраструктура у украјинским областима Харков, Запорожје, Лавов, Кијев и Ивано-Франковск.

Као резултат масовног удара Оружаних снага Русије, оштећени су енергетски и индустријски објекти у низу региона Украјине.

Из Кијеву јављају да је погођена Трипилску термоелектрана. Након удара, избио је пожар.

У Харкову се догодила серија експлозија, након што су руске снаге ракетним системима С-300 извршиле удар, преноси Укринформ. Гађано је више индустријских постројења и фабрика, пише РИА Новости.

Према речима начелника Харковске војне области Олеха Синехубова, руске снаге су извршиле најмање 10 удара на виталну инфраструктуру града Харкова и региона,а забележени су нестанци струје.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ