Идвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Тиче се увођења санкција Русији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија не мања став по питању увођења санкција Русији и додао да нашу земљу нити је ко уцењивао нити може да је уцењује.

Он је на питање Танјуга да ли је услов председника француске Емануела Макрона за добијање Рафала било увођење санкција Русији или нешто друго, ако је било услова, и да ли ће Србија уводити санкције Русији, поновио став Србије по том питању који се није мењао од како је почео сукоб у Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, тај став важи и данас. „Србија се поноси својим ставом. И Србија је мала по својој величини и по броју становника. Велика по свом срцу. Србија није и неће променити свој став. Нити је ко уцењивао, нити ко може да је уцењује”, поручио је Вучић.

Он је казао да је слушао како је било уцене због дописа на Скају. „Тим криминалцима из Србије могу да поручим да никада нисам био на Скају, нити на било чему другом. Лажовчине једне који бисте сопствену земљу да уништите”, прокоментарисао је Вучић.

Вучић је додао да је са Макроном имао пријатељски сусрет и да је поносан на резултате посете који иду у корист Србије.

Вучић о позиву Квинте

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом саопштења Квинте која позива да Срби преиспитају одлуку да неће да учествују у смени градоначелника на Косову и Метохији, да је видео да неки покушавају да држе придике.

„Гледајте докле тај безобразлук иде. Дакле, Курти организује изборе. На тим изборима изађе 3,4 одсто, пре тога спроводи безброј акција против српског народа. Хапси људе, малтретира. Туку, рањавају људе. Изведу „генијалне” изборе и они нам кажу – није проблем, само прихватите да учествујете на изборима, они ће одмах да поднесу оставке”, пренео је Вучић.

А онда кад прихвате, додаје Вучић, они кажу, нећемо да поднесемо оставке. „Ми кажемо, па добро, шта сад хоћете од нас? Па кажу, поднесите само петицију, морате да скупите чак 20 одсто од укупног броја уписаних бирача. Морате да скупите потписе да би петиција била валидна уз све те Куртијеве преваре тамо, где вам каже да вам пола нису важећи и тако даље. Ми све то прикупимо, а онда они кажу, не, не, а сада учествујете на референдуму, а на референдуму треба да добијемо 50 плус 1 од укупно уписаних гласова”, рекао је Вучић.

Потом је додао да нема 50 одсто Срба који тамо живе, а при том су уписали још 862 људи. „И Српска листа им каже, ово је бесмислено, и они на све то, после избора на које је изашло 3,4 одсто, после свега што су урадили, кажу – Београд је крив. Срам вас било више. Погледајте се у огледало, лажови једни”, поручио је Вучић.

Србија је заједничка кућа Срба и Бошњака

Председник Србије Александар Вучић рекао је да мир нема цену, а да је Србија заједничка кућа и Бошњака и Срба, и да морају да поштују једни друге.

„За нас мир нема цену. И једни и други морамо да разумемо да је Србија наша заједничка кућа, да заједнички морамо да живимо, да радимо, градимо, да поштујемо једни друге, и празнике једних и других”, рекао је Вучић .

Он је рекао да се на крају рамазанског поста у Новом Пазару догодио инцидент, када су 21 камион и шлепери довезени у део града у којем махом живе Срби.

„И било је врло ружно. Било је бацање бакљи и према касарни у Новом Пазару. Срби су узнемирени, али су узнемирени и Бошњаци. И да будем сасвим отворен, ни Србима није било најпаметније то што смо као народ прећутали шта се дешавало за Бадњи дан, када је прављен ватромет највећи икада у Новом Пазару, па су неки сада мислили да је ово одговор. Али никада Срби нису ишли у бошњачка насеља, али свеједно”, рекао је Вучић и додао да су и Бошњаци и Срби грађани Србије. Истакао је да ће отићи да разговара са Бошњацима, које је назвао пријатељима и комшијама, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ