Идвајамо Свет

ТРАЖИЛИ СУ РЕАКЦИЈУ МОСКВЕ И ДОБИЛИ СУ: Захарова брутално запушила уста израелској амбасадорки

Израелски званичници редовно пружају подршку злочиначким и терористичким акцијама Украјине, подсетила је Марија Захарова, коментаришући то што „Израел очекује да ће Русија осудити напад Ирана“

Када је Израел осудио макар један напад кијевског режима по руским регионима, ја се тога не сећам, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Она је тако одговорила на коментар амбасадорке Израела у Русији Симоне Галперин, која је изјавила да „очекује да ће Москва осудити напад Ирана по Израелу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Али, се зато сећам редовних изјава подршке званичника Израела акцијама Зеленског. Оним изузетно злочиначким, терористичким акцијама копилади из улице Банковаја (у којој се налази администрација председника Украјине), услед којих из године у годину гину цивили и уништава се цивилна инфраструктура“, написала је представница руског МСП-а на Телеграму.

Раније током дана, Министарство спољних послова Русије издало је званично саопштење поводом последње ескалације на Блиском истоку. У њему се наводи да је Москва забринута због новонастале ситуације и додаје да је МСП Ирана саопштило да је напад изведен као одговор на раније нападе по иранским објектима у региону, укључујући и напад на ирански конзулат у Дамаску.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Министарство је, такође, подсетило да Савет безбедности Уједињених нација није адекватно одреаговао на овај недавни напад на ирански конзулат у Сирији, објаснивши да су то спречиле западне чланице СБ УН.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ