Идвајамо Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Ако Израел погоди ово, на Чернобиљ и Фукушиму ће сви заборавити!

БЕЧ – Директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси изјавио је да је забринут да би Израел могао да гађа иранске нуклеарне објекте, али је додао и да ће се инспекције ИАЕА у иранским нуклеаркама данас наставити.

Гроси је, на питање да прокоментарише могућност израелског ваздушног напада на иранске нуклеарне објекте, рекао да су у ИАЕА „увек забринути за такву могућност“ и апеловао на „максималну суздржаност“, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Начелник израелског генералштаба Херци Халеви рекао је у понедељак да ће Израел одговорити на ирански напад изведен у ноћи између суботе и недеље, који је, како ја Техеран навео, покренут у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску 1. априла, за који Иран оптужује Израел.

Гроси је додао да је Иран у недељу затворио нуклеарне објекте због „безбедносних разлога“ и да је ИАЕА, иако су они отворени у понедељак, држала своје инспекторе даље од нуклеарки „док не види да се ситуација потпуно смирује“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Настављамо у уторак. Овакав развој дешавања није имао утицај на наше активности везане за инспекције“, рекао је Гроси.

Инспектори ИАЕА редовно посећују главне нуклеарне електране у Ирану.

Техеран тврди да је његов нуклеарни програм мирољубив, али западне силе оптужују Иран да покушава да направи нуклеарну бомбу.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ