Идвајамо Свет

ГОТОВО! КИЈЕВ У ШОКУ: Украјински војници се масовно предају (ВИДЕО)

Последњих сати руске трупе у Украјини постигле су успехе у правцу Работина и Часовог Јара, напредујући дубље у украјинску територију. Украјинци се повлаче из рејона Работина.

На подручју око насеља Работино на југу Украјине, браниоци су у веома неповољном положају јер им стално прети опкољење од стране руских трупа. Повремено, украјински војници бивају заробљени у околним областима и приморани да се предају руској војсци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У видеу испод, борбе у правцу Бахмута, где је снајперска група Уссури одвојене гардијске десантне јуришне бригаде Ваздушно-десантних снага РФ погодила украјинског снајперисту заједно са његовом групом за покривање, заробивши и екипу за евакуацију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Снајперски окршај у правцу Артјомовска

У правцу Бахмута, снајперска група Уссури одвојене гардијске десантне јуришне бригаде Ваздушно-десантних снага РФ погодила украјинског снајперисту заједно са његовом групом за покривање, заробивши групу за евакуацију пиц.тwиттер.цом/цwоx0јКРКy— Орузје Онлине (@орузјеонлине) Април 17, 2024

Московска војска ових недеља не само да је активно опкољавала Работино, већ је покренула и разорне ударе на украјинске јединице које делују у овом сектору фронта.

65. механизована бригада, 121. и 126. бригада украјинске војске налазе се на ивици литице у Работину, пошто руски медији преносе да им прети опасност да буду у окружен од стране руских снага.

Главна руска јединица у овој оперативној области је 1430. пук Оружаних снага Русије. Руске војне беспилотне летелице сваког дана полећу да скенирају периметар, лоцирају непријатељске циљеве као што су артиљеријски системи и пренесу њихове координате руској артиљерији.

Од јуче ујутру до данас на том подручју се води жесток сукоб две стране.

– Наше трупе су покренуле офанзивне операције, продрле у линију одбране непријатеља и активно напредују. Непријатељ се тренутно снажно брани и премешта резерве на линију фронта, међутим, трпи велике губитке и често је принуђен да се повлачи – пренели су руски медији.

Да ли су се инфилтрирали у Часов Јар?

На другом оперативном фронту борбе се настављају несмањеним интензитетом у рејону насеља Часов Јар, односно западно од Артјомовкса (некада Бахмут). Према последњим информацијама , ударне групе Москве успеле су да напредују дубоко у одбрану украјинске војске.

Подаци које је објавила украјинско-западно обавештајна платформа Дееп Стате показују да су руске јединице напредовале чак 1,5 километара ка насељу Часов Јар, стигавши до канала Северни Доњецк-Донбас.

Наводи се да су успели да пробију украјинску одбрамбену линију северно од овог канала у шумовитој области, приморавајући украјинску артиљерију да се повуче. Према прелиминарним проценама, руски војници су били иза украјинских јединица и заробили их у том подручју.

Када и ако заузму ово шумовито подручје изван Часова Јара, Руси ће бити корак ближе освајању насеља.

Извор: Оружјеонлине.цом

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ