Регион

КОЛИНДА НЕ ПРЕСТАЈЕ СА БЛАМОВИМА: Ево ко је крив за распад државе !

Иако је објављен само делић интервјуа хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић за емисију „Точка“ већ сад се полемише о томе шта је све изјавила.

Пориче како је икада рекла да ће Хрватска бити најпросперитетнија држава за пет година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нисам рекла да ће Хрватска бити најпросперитетнија држава за пет година током мандата, већ да чврсто верујем да може бити и да морамо радити на томе. И као што сам рекла, економски показатељи јесу бољи, међутим то се још није прелило на живот људи. И желим да људи живе боље, да осете то на својим платама. То је сасвим реално и сасвим могуће и то ћу предложити и у својем следећем програму“, казала је.

На питање када ће објавити програм кандидатуре, одговорила је: „11.новембра.“

У последње време је имала неколико изјава које се тичу Југославије, између осталог, рекавши да је „као девојчица живела са друге стране Гвоздене завесе“. То је активирало и историчаре који су истакли да Хрватска, као део Југославије, није била иза Гвоздене завесе.

Колинда је одговорила на њихове критике као и на опаске да је била привилегована будући да је отишла из те исте Југославије на школовање у САД.

“Наравно да сте могли да изађете из Југославије с тим црвеним пусошем. Али није мене Тито послао у Америку, послао ме мој тата месар који је крваво радио да би зарадио за то”, рекла је председница.

Додала је и како је Тито био интелигентан човек који је допустио изласке из државе када је видео да се „цела ствар распада“.

„Почела је бунцат.. Када је то Тито дозволио распад? Тито је умро 1980-те, Југославија се распала 1991“, „А ко је тати омогућио да крваво ради“, „Тито је био лош председник, па су људи у то доба децу слали на школовање у Америку, како би видели живот ван завесе и окусили више врста јогурта…..Колинда је добар председник па ми данас школовану децу шаљемо у Ирску и Немачку како би чистили тоалете, конобарисали, слагали робу по складиштима, и ширили светом причу о хрватском просперитету“, били су само неки од коменатра на њене опаске.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ