Србија

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Доктор Васић преминуо од корона вируса

Др Мирослав Васић (58) из Варварина, код кога је потврђен вирус корона пре две недеље, изгубио је битку за живот

КРУШЕВАЦ-ДР Мирослав Васић (58) из Варварина, код кога је потврђен вирус корона пре две недеље, изгубио је битку за живот, потврђено је “Новостима”. Важио је за врхунског стручњака, а у родном крају где је годинама након завршеног Медицинског фаултета у Нишу,имао приватну праксу, био је многима омиљени лекар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У последња два дана, на жалост,укупно пет смртних случајева из Расинског округа доводи се у везу са КОВИД-19: три из Крушевца,по један из Ћићевца и Варварина.
-Др Мића је био изузетан човек, признат стручњак,сви смо затечени тужним вестима-каже за “Новости” Војкан Павић, председник општине Варварин.-Живели смо у истом селу Варварин, неких 500 метара удаљени. Ту је годинама имао приватну ординацију, био је омиљени лекар.

У Дому здравља “Др Властимир Гогић”,где је др Савић радио својевремено, не могу да верује шта се догодило.

-Страшно нам је жао због колеге, то је велики губитак за цео крај, сви смо потресени, био је велики човек,велики доктор-каже нам др Јасмина Ракић,директорка ДЗ у Варварину који је после Крушевца, најпогођенији у округу.

Према подацима Завода за јавно здравље, чак 88 потврђених случајева вируса корона регистровано је у Расинском округу. У самом Крушевцу потврђено је 60 случајева, у Варварину-15. По 4 случаја забележено је у општинама Трстеник,Александровац и Ћићевац. У општини Брус потврђен је један случај.

Од 30.марта укупно је забележено 9 смртних случајева који се доводе у вези са корона-вирусом. Поред др Васића, у последњих 48 сати, преминули су М.Л.(89), Р.М.(87) и Д.Ж.(63) из Крушевца, и М.К.(70) из Ћићевца

На Инфективном одељењу Опште болнице у Крушевцу хоспитализована је 61 особа, а очекују се резултати још 32 бриса прослеђених Ветеринарско-специјалистичком институту у Краљеву. Од почетка ванредног стања тестирања на територији коју покрива ЗЗЈЗ Крушевац су редовна и овај крај је један од најтестиранијих у Србији.

У ИЗОЛАЦИЈИ ВИШЕ ОД 2.000 ЉУДИ

ЗВАНИЧНА статистика говори да је у режиму самоизолације у Крушевцу, 1.203 лица,у Александровцу 203,Трстенику 265, Ћићевцу 84,Варварину 197 лица и Брусу 87 лица. На територији округа редовно се обавља дезинфекција, а у самом Крушевцу се више пута дневно дезинфикује Инфективно одељење,као и Ургентни центар и Хитна помоћ

ПОТВРЂЕНО:ОПРЕМА СЕ ХАЛА СПОРТОВА

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА Крушевца Јасмина Палуровић потврдила је данас писање “Новости” да је у току припрема Хале спортова за збрињавање пацијената са потврђеним корона вирусом и лакшом клиничком сликом. Спремиће се укупно 150 кревета, колико је и места на распоалгању за лечење у Општој болници у Крушевцу,на Инфективном и другим одељењима.

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ