Регион

ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ, ШТА СМО ДОЧЕКАЛИ! Насер Орић тражи да му се Вучић извини и прети тужбом!

Ратни злочинац Насер Орић, за кога постоје сведоци да лично клао и убијао Србе за време рата у БиХ, изјавио је за једну сарајевску телевизију да ће од председника Србије Александра Вучића тражити да му се извини и да размишља да против њега поднесе кривичну тужбу за клевету?!?

Након што га је срамном одлуком Апелационо веће суда БиХ, упркос изјавама бројних сведока да је лично клао српске цивиле и ратне заробљенике на подручју Братунца и Сребренице, Орић се дрзнуо да затражи извињење од председника Вучића, јер је јавности говорио оно што само пристрасни суд у Сарајеву није имао уши да чује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Очекујем од господина Вучића да ми се јавно извини за оптужбе и клевету коју је више пута јавно изрекао… – рекао је Орић без трунке гриже савести за почињене злочине над невиним Србима у БиХ.

Орић још тврди да су га адвокати звали и тражили од њега пуномоће за подношење кривичне пријаве против председника Србије.

– Размислићу и одлучићу да ли ћу то да урадим – додао је Орић, одговарајући на питања водитеља који га је све време хушкао против Вучића и Србије.

То што неко није осуђен из политичких разлога, не значи да није починио злочине, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом ослобађајуће пресуде за Насера Орића и приметио да је очигледно да за нас, Србе, неће бити правде

– Очигледно да наша суза нема родитеља и да ће чак и убијени, преклани, Слободан Илић испасти као да је убијен од ко зна кога или да је извршио самоубиство – рекао је Вучић.

И поред живих сведока који, подсетио је Вучић, потврдујују да је Орић починио злочин, неки се праве да то не чују и не виде.

– Имамо против што се слави неправда и они који су чинили злочине. То што неко није осуђен из политичких разлога не значи да није починио злочин. А за мене је чудо да неко није осуђен, а постоје живи људу који могу да посведоче – рекао је Вучић.

Зато треба да се још више боримо за напредак народа, за бољи економски раст и незаборав наших жртава.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ