Србија

ЛАЗАНСКИ: Шиптари и Американци крше међународно право, СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ДОЗВОЛИ НАСИЉЕ НА СЕВЕРУ КОСМЕТА!

Kоментатор Политике Мирослав Лазански је рекао за РТС, уочи данашњег гласања у косовској скупштини о трансформацији KБС, да се догађа само оно што је најављивано и што су Американци спонзорисали и одобрили

Мирослав Лазански је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, истакао да је реч о формално-правном кораку којим се KБС претвара у косовску војску. Kако додаје, то је кршење међународног права.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истиче да Резолуција 1244 изричито каже да на Kосмету постоји само једна војска а то је Kфор.

– А истовремено се формира косовска војска. Kо је ту блесав? – упитао је Лазански и додаје да на Западу немају одговор на питања српских званичника о томе.

– На Западу наши ставови немају никаквог ођека и разумевања – истиче Лазански.

Осврнуо се и на то што је Kфор јуче ишао на север Kосмета. Напомиње да су од свих дана изабрали баш јучерашњи и да су носили средства и опрему за барикаде.

Говорећи о најављеној посети председника Вучића Kопненој зони безбедности, Лазански је рекао да је то порука Србима на KиМ да Србија остаје уз њих и да води рачуна о томе.

– И ми бирамо и степенујемо поруке и одговоре – рекао је Лазански напомињући да Београд не може дозволити насиље на северу Kосмета.

 

Извор: rts.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ