Идвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! Американци бомбардовали базе у Сирији, ИМА МНОГО ПОГИНУЛИХ (ВИДЕО)

Сиријска војска саопштила је да су синоћ ракете погодиле неколико војних база у провинцијама Хами и Алепу у, како је окарактерисала, новој “агресији” њених непријатеља, пренела је државна телевизија.

Иранска агенција Исна објавила је, цитирајући стране изворе, да је у синоћњим ракетним нападима на северу Сирије убијено најмање 40 људи и 60 особа рањено, наглашавајући да је међу жртвама и 18 Иранаца, преноси Анса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да су према тврдњама званичних сиријских медија ракете стигле из британских и америчких база у северном делу Јордана и да је испаљено укупно девет пројектила.

Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Великој Британији, са друге стране тврди да изгледа да је ракетне нападе извео Израел и да је гађано складиште ракета земља-земља у бази на северу Сирије пзнатој као Бригада 47, а у њима је убијено 26 провладиних бораца, већином Иранаца, уз четворо Сиријаца.

АП наводи да је Техеран послао хиљаде бораца које Иран подржава како би помогли снаге сиријског председника Башара ал Асада у седмогодишњем грађанском рату.

Како медији јављају ракетирање се догодило око 22.30 сати по локалном времену, а највероватније је погођено складиште оружја.

Локални медији истичу да су експлозије биле толико снажне да су изазвале потрес јачине 2,6 јединица Рихтера.

За сада нема званичних информација о броју повређених и погинули, али Скај њуз Арабија јавља да је погинуло више од 40 људи.

Подсећамо, израелска војска више пута овог месеца гађала иранске положаје у Сирији. У нападу на сиријску ваздухопловну базу убијено је седам државана Ирана.

 

 

Извор: webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ