Србија

Председник пише ИСТОРИЈСКИ ГОВОР, а обратиће се ДВА ПУТА СРБИМА: Детаљи Вучићеве посете Косову у септембру

Председник Србије у Косовској Митровици и Зубином Потоку

Председник Александар Вучић посетиће у два наврата током септембра Косово – прво ће разговарати са Србима на северу, а затим и са онима на југу покрајине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обраћање нашим грађанима биће исто на оба места.

– Председник Вучић ће најпре посетити Зубин Поток, будући да језеро и хидроцентрала Газиводе припадају тој општини. Највероватније ће ићи и у Лешак, насеље у Лепосавићу – открива извор из врха власти.

Како наводи, очекује се састанак Вучића са свим привредницима, представницима здравствених, образовних и културних институција, али и са представницима политичких организација.

– У плану је и разговор с народом, са обичним грађанима. Нису познати сви детаљи, па још није прецизирано хоће ли се грађанима у већем броју обратити у Косовској Митровици или у Зубином Потоку – наводи исти извор.

Какви су Вучићеви планови? Шта ће овог 9. септембра урадити? Хоће ли пред Србе на Косову изаћи са својим планом решења косовског проблема? Ово су питања на која за сада нико нема одговор.

– Ни најближи сарадници не знају какви су планови председника за 9. септембар. Оно што се зна је да председник сам пише говор за тај дан и сматра га својим историјским говором.

Ако се погледају резултати избора, јасно је да Вучић са преко 80 процената подршке има убедљиво поверење код Срба на Косову.

Упитан да упореди Милошевићев говор на Газиместану са својом посетом Косовској Митровици, Вучић је избегао да открије детаље.

Неки су ме питали:“Милошевић је имао Газиместан. Шта ћеш ти, Вучићу, да имаш у Митровици?“ Ја ћу да разговарам свакако са грађанима. Милошевић је сигурно имао добру намеру, али се то претворило у супротност, зато не може да носи историјске заслуге – оценио је председник истичући да је будућност најбитнија и за Србе на Косову и за целу Србију.

 

Извор: Srbija Danas/Blic

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ