Регион

ДОДИК О ПАКЛЕНОМ ПЛАНУ: Одбили смо мигранте, а они их сместили у српска села у БиХ

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је да постоји озбиљан план да се у БиХ задржи добар број миграната и навео да су после одбијања РС да отвори три сабирна центра за њих, мигранти смештени у српска села у ФБиХ, а да ће он као члан Председништва БиХ тражити њихову депортацију.

„Уколико затраже азил, добиће га и за пет година постаће грађани БиХ са правом гласа“, рекао је Додик, одговарајући на питање о мигрантској кризи у БиХ током гостовања на РТРС.

Наводи се да је Додик поновио да мигранти могу само да прођу кроз Републику Српску, али никако да се ту задржавају и додао да је у том контексту апсолутно неприхватљиво да се на територији Српске праве сабирни центри за њих.

„Савет министара је одредио да један сабирни центар буде у Залужанима, један у Бијељини и један у Трнову“, рекао је Додик и додао да је власт Српске то одбила, па су одлучили да их сместе у српска села у ФБиХ у којима би трајно остали.

Додик је изнео тврдњу да је међу мигрантима велики број безбедносно опасних лица и поручио да је решење мигрантске кризе у БиХ депортација.

„Као члан Председништва БиХ, што ћу сигурно бити, тражићу њихову депортацију“, рекао је Додик.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ