Србија

СТЕФАНОВИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО НА ПРЕТЊЕ И ПРОВОКАЦИЈЕ ИЗ ПРИШТИНЕ: Весељи, не предузимај ништа против Вучића!

БЕОГРАД – Министар у Влади Србије Небојша Стефановић поручио је данас Кадрију Весељију да је Београд разумео претње које је упутио председнику Србије Александру Вучићу и упозорио га да не предузима никакве акције против српског председника.

Председник косовског парламента, Весељи је раније данас запретио ускраћивањем дозволе Вучићу за посету КиМ, као и да ће проћи исто као Марко Ђурић ако, у том случају, дође у посету.

Српски министар му одговара: „Разумели смо претње које је Кадри Весељи упутио председнику Србије Александру Вучићу и, у колико му се било шта догоди на Косову и Метохији, знаћемо ко је одговоран“.

„Не изненадује ме што о Вучићу потпуно исто говоре Весељи и Ђилас, исто Харадинај и Јеремић, Љимај и Сава Јањић, али ме брине што ћути медународна заједница и што покушава да прави лажну једнакост, позивајући, како често кажу обе стране, на уздржавање од сукоба, међу онима међу којима никакве једнакости у том смислу не може да буде“, истакао је Стефановић.

– Желим да поручим Албанцима на Косову и Метохији, наводи Стефановић, да је Александар Вучић тај који жели мир.

„Али је руководству Албанаца на КиМ очигледно потребан неко у Србији ко би пристао на понижавање Срба и наше земље, као што су то имали до 2012. године, па, пошто им је сада јасно да са Александром Вучићем то није могуће, спремни су да се са њим обрачунају најбруталнијим варварским методама“, истиче он.

„Тражим Кадрију Весељију, не зато што га се плашимо, већ због укупног мира и стабилности на Балкану, да не предузима ништа против српског председника“, упозорио је на крају Небојша Стефановић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ