Свет

Путин има СУПЕРОРУЖЈЕ! Израелски обавештајац ШОКИРАО СВЕТ: НАТО бескористан, више нико не може против Русије

Доказали свету моћ

Путин је показао да је Русија достигла највишу тачку безбедности у целој својој историји. Русија захваљујући свом новом супероружју које је јавно продемонстрирао Владимир Путин може убрзати распад НАТО , оценио је познати израелски геополитичар Јаков Кедми.

Он је у каријери руководио и тајном службом „Натив”, а своју процену развија и образлаже овако:

– Путин је показао да је Русија достигла највишу тачку безбедности у целој својој историји. Да сада ни Сједињене Државе ни Европа немају чиме да јој парирају. Путин је такође показао да је цео одбрамбени систем НАТО потпуно бескористан и да више није у стању да ишта уради против Русије.

Кедми наглашава и да уједињена Европа нема никакву заштиту и да Русија с њом даље може преговарати у две етапе: „У првој фази о укидању санкција и о уклањању свих база НАТО са територије ЕУ. А у другој – о распуштању НАТО као крајњем резултату. Уосталом, сдада је већ јасно да је НАТО бескористан и да ништа не значи на одбрамбеном плану и да од њега у случају руско-европског рата не би било вајде. НАТО је у војном смислу изгубио значај и управо зато га треба распустити”.

Кедми сугерише Кремљу да управо то постави као услов нормализације односа између Русије и ЕУ. Он је подсетио да је посланица нацији парламенту руског лидера имала два сегмента – војни и невојни.

Притом је указао:

-Невојни је за Сједињене Државе страшнији од војног. Јер, испоставља се да Русија – иако је под нарастајућим западним притиском преко санкција чије последице су упоредиве са ратним разарањима – нашла начин и средства да реши све проблеме и пропууштања нагомилане током 20 година и да створи нову развојну базу. У суштини, показало се да су и притисак и санкције бескорисни јер не утичу ни на политику Русије ни на њен развој. Што је посебно важно и чега су се посебно бојали – ни на њено наоружавање.

Кедми сматра да ће Американци и њихови савезници одсад имати велики проблем и са својом и са руском поморском моћи. -Сједињене Државе су у средишту своје војне моћи увек имале морнарицу.

А она ће – судећи по ономе што је предочио Путина – постати потпуно беспомоћна у слуачју Русије. Руске подморнице и подводни апарати постали су претња и америчкој флоти и обалама САД. Неки од руских апарата могу изазивати и цунами. А свих десет група америчких ратних бродова око носача авиона постало апсолутно голо пред ракетама `Кинжал`. Те ударне групе су остале без атакујуће улоге према Русији-.

 

Извор: Srbija Danas/Espreso.rs

Loading...