Србија

ВУЧИЋ О ЗАБРАНИ ПРОСЛАВЕ УЈЕДИЊЕЊА СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ У ПЉЕВЉИМА: Не разумем, како можете забранити људима да другачије гледају на прошлост?

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом забране обележавања 100. годишњице ослобођења и уједињења Србије и Црне Горе у Пљевљима, да се у Србији поштују другачији ставови, па и погледи на историју, те да не разуме одлуку да се људима забрани да мисле другачије и да имају другачији поглед на прошлост.

Вучић је, уз напомену да не зна да ли је та информација о забрани у Пљевљима у потпуности тачна, указао и да наше реакције не треба да буду једноставне и једнозначне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми гледамо да никога не увредимо и да се не мешамо у унутрашње ствари, али морам да признам да не разумем одлуку да ви забрањујете људима да мисле и да имају другачији поглед на прошлост“, рекао је председник Вучић и додао да ипак не може да разуме спречавање људи да изнесу свој поглед на ствари, који је другачији од актуелне власти.

Како каже, у Србији је готово немогуће да се догоди тако нешто.

„Код нас имате оних који догађаје из 41. и 45. гледају на другачији начин, и од Анексионе кризе, Балканских ратова, и нико није имао проблем да се окупи. Ми поштујемо другачије ставове, чињенице и историју. Ако неко мисли другачије, ми нећемо да га спречимо да тако нешто мисли“, рекао је Вучић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ