Свет

КИЈЕВ СПРЕМА НАПАД НА ДОНБАС! ПРЕМЕШТА СИСТЕМЕ С-300: ОЕБС оптужио Порошенка за кршење споразума из Минска!

Специјална посматрачка мисија ОЕБС у Украјини уочила је пребацивање комплекса С-300 у области Володарског у Донбасу, изјавио је у четвртак стални представник Русије при ОЕБС Александар Лукашевич

Према његовим речима, Кијев грубо нарушава тачку Минског споразума о повлачењу тешког наоружања и оквирну одлуку Контакт групе о повлачењу снага и средстава од 21. септембра 2016. године.

– Од 1. до 12. новембра посматрачи специјалне мисије ОЕБС-а су уочили 24 јединице војне тенхике Оружаних снага Украјине у зони повлачења. Око линије разграничења поново се довлаче ракетни комплекси ‘бук’. Пронађени су 8, 9. и 12. новембра у области Петропавловке, Новоалександровке и Шавченка – рекао је Лукашевич на заседању Сталног савета ОЕБС.

Он је навео да су уочени и комплекси С-300, чије је пребацивање мисија ОЕБС-а спречила у области Володарског 12. новембра. У складиштима Оружаних снага Украјине, према рачуници посматрача, недостаје 130 јединица украјинске војне технике, додао је он.

– Шестог новембра у Золотом посматрачи су видели украјинско оклопно возило. Договор о повлачењу снага у Станици Луганској и даље остаје само на папиру, иако је мисија утврдила потребне услове за то више од 55 пута – упозорио је амбасадор.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ