loading...
Свет

ПОТЕЗ КОЈИ ЋЕ ИЗАЗВАТИ РАТ! Америка прави војну базу у Украјини

Кијев покушава да убеди САД да треба да отворе војну базу на територији Украјине, саопштила су два извора из владајућих кругова земље.

„Видимо да Пољска води активне преговоре о распоређивању америчке базе због претње од Москве. Дужина наше границе са Русијом је много већа и зато ми сматрамо да и ми треба да имамо америчку војну базу“, изјавио је извор листа „Известија“ у дипломатским круговима Украјине.

Још један саговорник агенције је додао да се за сада ради о преговорима у кулоарима и покушајима да се објасни Вашингтону потреба за отварањем војне базе. По његовим речима, ово питање је посебно актуелно у позадини „заоштравања ситуације у Азовском мору“ и још једне спирале напетости у односима Москве и Кијева.

Посланик из владајуће партије „Блок Петра Порошенка“ Иван Виник потврдио је да се заиста разговара о распоређивању америчке воjне базе у Украјини.

„Ако говоримо о политичком нивоу, заиста се води дијалог са Американцима о томе. Али на правном нивоу треба говорити, наводно, ближе о интеграцији Украјине у НАТО. База је сигурно потребна. Јер ми не можемо другачије потпуно осигурати нашу дугорочну безбедност због политике Русије“, изјавио је посланик.

По његовим речима, војна база ће обезбедити дугорочну безбедност и помоћи да се реше нека питања војног обуздавања.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...