Регион

ЗАЕВ СЕ ОГРАЂУЈЕ ОД „ПАКТА ПРОТИВ СРБИЈЕ“: Македонски премијер тврди да нам је пријатељ, ЗАШТО ОНДА ПОДРЖАВА ШИПТАРЕ?!

Македонски премијер Зоран Заев изјавио је данас да се „ограђује од било каквих разговора о “пакту против Србије““, преноси МИА

Желим да се оградим од било каквих разговора, нису постојали, нити их је ико помињао и само апелујем и на Kосово и на Србију да граде пријатељство кроз дијалог, казао је Заев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовој тврдњи, „такви разговори нису никада вођени ни на једном нивоу“.

– Kао влада, ми у региону, Европи и свету важимо за градитеље добросуседских односа. Ми смо пријатељи са свим нашим суседима. Нико од нас то није тражио, нити је пак разговарано о овом питању – рекао је Заев.

Он је тако одговорио на питање о изјави косовског вицепремијера Енвера Хоџаја датој загребачком „Вечерњем листу“ да је „у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије“.

Председник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић је, након објављивања Хоџајеве изјаве, затражио од македонског премијера Заева да јавно изнесе став да ли је на страни Македоније или великоалбанског шовинизма.

Подсетимо, Скопље је недавно подржало приијем „Kосова“ у Интерпол, а против интереса Србије у корист Приштине гласа у готово свим међународним институцијама!

 

Извор: Tanjug/Informer

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ