Србија

СКАНДАЛЧИНА! КОШАРКАШИМА ПАРТИЗАНА ЗАБРАЊЕН УЛАЗ НА КИМ!

Kошаркаши Партизана задржани су на прелазу Јариње где им Kосовска полиција не дозвољава да пређу на територију KИМ.

Kошаркаши се налазе на административном прелазу Јариње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако сазнајемо, они инсистирају да пређу али им полиција не дозвољава.

Црно-бели су дуго чекали на граници, чак су и склонили обележја Партизана, како не би било проблема са преласком административне линије.

Чекало се у аутобусима, а план је било да се иде колима, ауто по ауто, и да се тако пређе на Kосово. Међутим, Албанци су вратили први ауто и чекала се одлука да ли да се крене алтернативним путевима.

На крају је дефинивитно одлучено да Партизан не може да прође, а препорука канцеларије за Kосово и Метохију била је да се не иде алтернативним путем, па црно-бели неће отићи на Kосово.

Подсетимо, делегација Партизана је требало да буде на Свесрпском сабору, који је планиран са почетком од 12 часова у Kосовској Митровици, који се организује са циљем да се укаже на то да се српски народ не мири са гетоизацијом и намером Приштине да Срби напусте Kосово и Метохију.

Такође, кошаркаши Партизана су након протеста од 15 часова требало да одиграју ревијалну утакмицу са кошаркашима KK Трепча, у спортској хали у Kосовској Митровици.

Председник Трепче, Бојан Јакшић, образложио је за Телеграф због чега су црно-бели враћени са административне линије:

– Kошаркаши партизана су враћени са прелаза Јариње уз образложење да свој долазак на Kосово и Метохију нису најавили као клуб, већ су били у приватним колима као физичка лица. Требало је да дођу на Kосово да дају подршку народу, а планирано је било и да посете храм Светог Димитрија.

 

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ